Black Oceans, part 201

This is a post in the ongoing project to translate Czarne Oceany from Polish to Norwegian. This marks the end of this chapter. I’m 35.4% done! At this rate, I’ll finish sometime in March 2017. The horizon is definitely contracting, even with my vacation taking out two weeks (this is good).

På balkongen vinden rustet Hunts hår og flakset med hans åpent jakke. Hunt lenet seg på balustraden, så på ned, i halvmørke skrevet med hieroglifer av kaldt og varmt lys, laget med fleregangersk overlappende på seg skyggene. Nattens metropoliestøy kom med bølgene, vaskende Nicholas med en skittet skum av lyder. Han så ikke selv etter Sheratan, han kunne ikke kjenne den blant andre stjerner, dessuten byens himmel er for overfylt, det er nesten ikke plass for stjerner allerede.
Han merket, at hånda, i hvilken holdet han glassen, skjelver lett. Nettopp – han var dødelig fryktet.
Dette er invasjonen, det man kan ikke ha tvil over, dette er invasjonen og det skal ikke være en annen, det skal ikke seile ned fra himmelen kilometriske skip, skal ikke sverme på gater stjernemønstrer, skal ikke være fargelig ild og bildelig ødeleggelsen, ingen skal morde oss, ingen skal ta oss i slaveri, de skal ikke kollapsere Sola og skal ikke eksplodere planeten, Måne skal ikke falle ned til Jord og det skal ikke komme på elektromagnetiske bølger en beskjedd fra dybden av rom. Vent ikke for nulldagen, forvent ikke patetiske apeler i TV. Du skal ikke merke noe. Skal ikke se. Skal ikke høre. Skal ikke føle. Hva du kan gjøre – observere forandring av moter. Observer forandring av moter, deres innstrømming og utstrømming, hvordan bøyer seg den resulterende vektoren av menneskers mentalitet. Hør musikken og ord av hiter. Les bestselgere. Se på de mest populære filmer. Analyser evolusjon av klær. Og kropp: evolusjon av fenotypen, fordi den også er underordnet til moten; idealer av penhet er hvert år litt forskjellig, de genetiske skulptere koder i biologien de estetiske dominanter av dagen. Smake uthørelsen av språket, samle fremvoksende neologismer og noter de følgende reinterpretasjoner av idiomer. Smak uthørelsen av språket: det, refleksjonen av eksisterende samfunnsavtale, skal fortelle deg, hvilken vei går betydningsspill. Gå på gater og absorbere formen og farge av reklamer. Se påde nybygde bygninger: hvilken vei drifter de arkitektoniske trender. Og først og fremst vær forsiktig på forandringer av atferden, merke de minste deformasjoner av konvensjon, forandringer av vaner – hvordan de lever, hvordan de dør; hvordan de hater, hvordan de elsker; hvordan de jobber og hvordan de leker; hvordan de reagerer til hverdandre. Vær ikke bedratt av deres vanlighet, barnelig le, lignelsen av refleksjoner i speilet: øyne, ører, nese, munn; vær ikke bedratt. Dette er ikke viktig. Vær ikke bedratt, at du forstår dem – at disse er dine brødre og søstre, at de oppdratt deg og at du oppdrar dem. Det er uten betydning. Vær på vakt. Vær mistenkelig. Undervurdere ingentig. Kanskje det skal overveie måten, på hvilken din nabo vanner blomster, ord av barnerim. Absorber hvert detalje, til hvert detalje tilskriv en rolle: dette er sverd, dette er bare glødende jern. Smaker deg disse småkaker? Liker du lukt av disse perfumer? Begeistrer deg denne virtuellspillen? Er dine håper deres håper? Og drømmer? Og frykter? Vær på vakt; undervurdere ikke; observer; analyser. Kanskje til deg skal det bli gitt å møte de Fremmedene.

Advertisements

~ by angrydrake on 16/09/2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: