Black Oceans, part 182

This is a post in the ongoing project to translate Czarne Oceany from Polish to Norwegian.

Han nådde salongen og her så han henne i lys av byen fallende gjennom åpen balkongdøra. Ingen synlig skade. Hun hadde på seg jeans shorts og T-skjorte med Kurt Cobain. Hun satt i stillhet rett på kanten av sofaen, kneer sammen, hendene knyttet, sammenkrøket, øyne fast på noe sted på teppe, to meter fra føtter. Myknet ansikt skjelvet i stygge sammentrekninger. Hun gråt.
Hunt stoppet i halvtrinn og forblitt sånn, fordi han hadde ingen idee, hvordan burde han reagere. Denne var ikke Vassone, denne var ikke Marina Vassone. Han hadde klar bare spørsmål. Er vi under nettet? Er kameraer på?
– Mika – klynket hun. – Orleinne…
Hva å gjøre? Ringe til hennes psykoanalitiker? Innkalle ambulanse? Fæn.
Og om det er ikke bare etterulykkelig histeri? Om dette er igjen monadisk angrep? Selv om ikke en ny angrep – men bare oppfølging av den siste? Langtidseffekter… en del av monaden selv om bet i hennes sinn, psykomemer ble akseptert, hun “husket” dem, djeveler vite, hva skjer i hennes hode, minne er omfattet i reglene av den Darwinske naturell seleksjon, fra noe psykomemer kunne det vokset opp i henne en ny personalitet, det er ikke et stabilt systemet, var aldri. I hennes hode raser nå krig mellom Marina Vassone og den ung barnedreper. Mika…? Hennes mann? Sønn? Den, som hun drepte? Til hvem skal jeg snakke? – til den førtisyvårig doktor av kognitivistikk med sinn som differensialligningen, ellers til den jenten fra Ny Skotland, som kunne ikke gi seg råd med samvittighetskvaler?

Advertisements

~ by angrydrake on 24/07/2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: