Black Oceans, part 180

This is a post in the ongoing project to translate Czarne Oceany from Polish to Norwegian.

Spøkelser av ECHELON prosjektet igjen besøkte maktsirkler, voksende i styrke imot følgende offentlige motsigelser (eller egentlig – taket være dem), og fryktet folk med en visjon av et system fangende hvert signal og brytende hver chiffer. Selv om hundrevis spesialister garanterte med sin autoritet ubrythet av støyske enganger – det formindret ikke mistankhet av telefonbrukere. Siden sånne ting går som public domain – tenkte de – forestill seg, hva de holder hemmelig…!
– Okay, jeg kommer.
– Når?
– Jeg skal avtale.
Det blir sent og en del av lyttere lekket ut av salen, før ennå den gammel Krasnow kom til talerstolen. Schatzu kom ut, ikke brytende en høy diskusjon gjennomførret med tre unge skulpturinger, blant hvem Nicholas kjente en av de prosjektopinerende fra Berkeley, filosof kanskje. Han sjekket tiden. Sytten over ti. Han planlagte å fange i dag også selv Krasnow og, om det er mulig, Stimmel, assistent til den presidentiale rådgiver i saker av nasjonssikkerhet. Igjen en kall.
– Hunt.
– Hammer, sir. – Hammer var en av vaktmestrer i Sentralet. – Som du vet, vi rutinemessig overvåker åpent kommunikasjon av NYPD og Moores maskiner har filtret fra fangete samtaler informasjon om ulykke av båten som førte mennesker til den fortøyd med grensen av internasjonale vann USS “Curtwaiter”. Tilsynelatende det skjedde noe feil med styredatamaskiner, båten var stampet med seilende under Oceanias flagen kontenerskip “Brasco”. På den ubekreftet ofrerlisten er bare båtkaptein, di Piena, vi hadde ham på en blind kontrakt, sir. Det er mangel nåtiden for detaljerte data om sårede og mistet belastning. Vi undertrykker vår deltakerhet gjennom den lokale Byrå, det ser ikke ut skummelt, vi var rask nok å utvikle legenden om et kasino.

Advertisements

~ by angrydrake on 22/07/2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: