Black Oceans, part 151

This is a post in the ongoing project to translate Czarne Oceany from Polish to Norwegian.

– Man kan virkelig bare søke den i tider, når nyttighet av eide militær potensjell blir omvendt proporsjonal til dens storhet. Skjønner du, i borgerkriger om byen eller to gerilja bander kan skytte hverandre med kalasjnikover, spytte med mørtel eller slo med RPG – men hvordan å bruke milljonlige hær med nuker, banelasere, hektolitrer av ultragiftelig kemisk og biologisk våpen? Mhm? På denne måte er det ikke mulig å erobre noen ting. Det er ingen inntekt. Særlig, at maktene suksessivt avmaktet seg psykologisk. Pasifistiske memer røtet seg i vår kultur så sterk, at velgerne i ende sluttet å gi tillatelse for noen slags krig, i hvilke skulle ble drept bare en soldat – deres egen, eller fiende. Selv hvis å unngå å bruke makten skulle ha katastrofiske effekter – krig har ingen akseptasjon.
– Men da det var om politiske rivalisering, motivasjoner til kampen var ideologiske.
– Krigen er en verktøy til å forsvare eller forstørre statens eiendom. Periode.
Anzelm spisset leppene.
– Hva om den støy i det hele tatt? De uunngåelige konsekvenser var kjent nesten to hundreår siden. Om jeg husker godt, i et tusen ni hundre fjurten hos Heinemann i London kom ut bøka skrev av Norman Angel – The Great Illusion, i hva de spå analogiske slutt av væpnede konflikter. Dette alle er banaliteter, selvfølgeligheter av historien.
Hunt så på Preslawny med forbauselse. Hvorfra kjenner han sånne detaljer? Særlig han en gang bestått en minikurs av infoøkonomi…

Advertisements

~ by angrydrake on 02/06/2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: