Black Oceans, part 145

This is a post in the ongoing project to translate Czarne Oceany from Polish to Norwegian.

– Så nekter du?
– Hva nekter jeg nå?
– Kontinuitet av sinnbevissthet.
– Ja. Det er en annen form av organisasjon. Når hjernen går av, forsvinner struktur: det er forlatet en masse av psykomemer. De kan overleve, og sannelig det skjer ofte, av og til de selvorganiserer seg eller er en av de organisasjonselementer til sinnerommets homeostaten, exemplum besøkte hus, geister av massmordsteder – med alle det betyr ikke noen slags av liv etter døde. Identisk er det med kroppen: den selv ikke forsvinner i dødens øyeblikk, den tilværer, dets byggematerial i prosessen av biologiske recycling er med følgende homeostatiske maskiner av fysiske verden – med hva av den? Det er ikke om den.
Da kom bestilte matretter, hovedsakelig blodige steker. Memetiske ingeniører knyttet induserte av seg trender med memotrender av vegetarianisme og sunn mat så mye, at for Hunts og Vassones generasjoner utvasket de dem helt. Tartarer, strogonoffer, animalskefett – de var ikke umoderne.
Forvirring med tildeling av sett og betaling tok en stund, servitøren fanget deres håndledder i følge og presset tørre munn av operatøren til cashchipen følelsebar under skinnen med en liten indurasjon.
– Mmm – Schatzu rørte gaffel – men kanskje noen i slutten forklare til meg den passus om “ofrer, stabler av ofrer”? Hva?

Advertisements

~ by angrydrake on 20/05/2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: