Black Oceans, part 143

This is a post in the ongoing project to translate Czarne Oceany from Polish to Norwegian.

Hunt gjorde et rært ansikt, vinket til Schatzu.
– Er det ikke våre sinne, behandlet ved dame doktors teorien som psykomemiske refleksjoner av prosesser gjennomgående i hjernebark, organiserte sinnerommets støy – er de ikke også en monadisk form av eksistens? Faktisk: de er tilknyttet til kroppen. Men hva betyr det? Fra perspektiven av sinnrommet betyr det ingenting. Kroppen dør. Og hva da med sinnen? Hjerne blekner; men du har bevisst med eksempler av telepater, at psykomemer trenger ikke til overleve en fysisk støtte. Så sinn tilværer fortsatt. Det er da en klassisk monade, plantisk eller animalsk. Før døden hadde den intelligens, selvbevissthet. Spørsmål: har den dem etterpå også?
Oiol så på Hunt under hans fortelling med utholdenhet ifølge med Ny Etikett selv fornærmende.
– Betyr det – hutret han – at dere prøver her å kontakte sjeler av de døde? Disse er de neuromonader, fremmed intelligens av sinnerommet…?
– Dere burde ansette en slags nekromanser – fniset Schatzu.
– Veldig morsomt – knurret Vassone. – Du bare forvirrer i deres hoder, Hunt. Detter er selv to forskjellige nivåer av organisasjon, og du vet det godt. Forskjellig er sinn av et menneske bevisst med psykomemer, som er dets minne, personlighet, struktur; og en annen ting neuromonade, bevisst med organisasjon av psykomemer, som er kjent med mening, “innhold” av dem omtrent den samme, som vi er kjent med inne struktur av våre celler i våre muskler, som betyr ikke.

~ by angrydrake on 17/05/2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: