Black Oceans, part 131

This is a post in the ongoing project to translate Czarne Oceany from Polish to Norwegian.

På ytre dør til sarkofagsalen noen skrev med grøn marker: LIV ETTER KONTAKT. Hunt refleksiv løftet hånda til å slette det, men plutselig var han slått av den autentiske humør av denne graffitti og holdte seg. Har jeg falt så lav? – tenkt han, innkommende. Er jeg en slik sjef-karikatur, som sporer og avslutter underordnedes spøker?
Nummer 5 ligget i sarkofagen nærmeste til døra. Ja, slik som med de andre i koma, underfra halvtransparente lag av oversørgfulle maskineri var ansiktet helt uten spenning og mening godt synlig. Hunt for den første gang så Czarny (eller kanskje nå bare hans tomte kropp) direkte, uten forfalskning av elektroniske overføring; i livet. Og i sannheten – Nicholas uttallet en usikker fnise – i døde.
Han rørte kinnet av ubevisste mannen. Varmt. Det synte til ham rær unaturelle. Han bør være kaldt. Med vanskelighet han stoppet en fnise igjen kommende til halsen. Han visste, at vaktlegen kan se ham på hans skjermer, men til tross for det kunne han ikke mestre hånden. Den kom til Nummer 5s øyne, dekslet øyelokkene, fingrer trykke på øyeepler.
I øret hvintet til Nicholas signal av telefonen – han løftet hånden som brennt, hoppet han fra sarkofagen.
– Ja?
– Oiol. Uten krypto, forsiktig. Vi hørte om det siste mhm, ulykke av deres, mhm, utsending. I kontekstem av tomhet for arving… Det er vanskelig, at det synes ut annerledes som svikt av Programet. Forutse oss i morgen.
– Det betyr hvem?
– Meg. Og Bronstein.
– Jesu.
– Noen stormer på markeder – tillegget med unskyldende tone Oiol. – Kriger gjorde seg nå farlig. Korps… Men det er åpent. Vi sees.
– Takk.

~ by angrydrake on 29/04/2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: