Black Oceans, part 130

This is a post in the ongoing project to translate Czarne Oceany from Polish to Norwegian.

– Vil du at jeg sende denne opp? – spurte han. Schazu kom ned noen energi-etasjer, så vinket til Nicholas.
– Jeg har sendt den lenge siden – sa han. – Tenker du, at annerledes skulle jeg fortelle deg noen ting?
Hunt snudde øyne. Så den gikk; allerede fordømt. Han selve visste ikke så mye, hva han var fryktet av.
Mørke vinduer selv fristet. Som en plagende fly, sirkulerte rett over overflaten av bevissthet påminnelse av sur smil av Nummer 5. Forresten, hva er hans navn? Han visste, fordi han selv leste ikke bare en gang hans dossier, men han kunne ikke huske.
Hunt kom tilbake til Sentralet. Vaktmester bekreftet: den femte sarkofag er nå fullt. Nicholas reiste da en etasje ned. Han kunne ikke gå imot den: hånden reket selv, for å avripe ferske skorper. Med masokistiske determinasjon gikk han gjennom tomte korridorer. Han visste ikke selv, hvor hardt presset han kjever. En gang så han sin refleksjon i en veggspeil og han selv stoppet. Dårlig med deg, Nicholas, ditt trinn har allerede forstivet. Snu dine skuldrene, løft hode opp lit. Nu. Bedre.
Korridorer av Sentralet var tome ikke bare på grunn av tid: aldri hadde de stor traffikk. Sikkerhetsgrunner gjorde det umulig å ansette i Programet mennesker arbeidende bare gjennom Internett, men likevel de fleste av Teamets oppdrag ble gjort ute av Sentralet. Teamet selv var ikke så stor – personale var blost opp mesteparten av Fortzhausers avdeling og Moores avdeling (ansvarlig for koordinasjon av søk for nye telepater, overvåking på leide sneakere og analyse av raporter om hva gjør konkurrenten i fremtids Monadkriger). Korridorer – pålegget med mørkgrønn fotvei, med vegger dekket med smakfulle trepaneler – gjorde Sentralet lignende til kontorer av gamle, konservative advokatfirmaer. Nicholas gikk i stille.

Advertisements

~ by angrydrake on 28/04/2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: