Black Oceans, part 126

This is a post in the ongoing project to translate Czarne Oceany from Polish to Norwegian.

Servitørinne ligget skuffen, begynte å ligge tallerkene. Schatzu og Hunt tok ut høyre hendene, og hun rørte dem let med en myk, bred snute av restaurants fjernkasseoperatør, som hun bæret i hylster på hoften – tilsynelatende servitørinner i “Santuccio” var på korte kontrakter, ingen hadde en operatør implanter i hånden.
– Du sa om telepater, at de har “talent” – sa etter en stund Schatzu, tomtende en glass av arbjuice. – Jeg merker de i Teamets dokumenter og i uttale av dets medlemmer. Dere tror at de, telepater, er utstyret i en ekstra sans, at det er takket være det… ikke sant?
Hunt løftet øyebri til å tegne, at Ronald skulle fortsette. Schatzu kom inn i grunt halvblindhet V. Over Nicholas’ hode åpent ham halvmeters tekstvindu, på hvilken raskt innkalt han nødvendig sitat.
– “Når han observerer sin egen bekymring – begynne å lese – da med hvilke sanser observerer han den? Med en separat sans? En, med hvilken han føler bekymring? Føler han bekymring annerledes observerende den? Hvilken bekymring observerer han: den, som eksisterer bare når den er observert?”
– Hva vil du si gjennom den?
– Jeg vil si – sa Schatzu, spidende en pommes frites med en gaffel – at en telepat er bare forskjellig av andre mennesker, at hans sinn aldri kom å bli isolert av sinnrommet. Telepat har ingen ekstra sans. Han “leser” ikke noens tanker. Han “graver” ikke i noens hode. Han “ser inn” ikke i oss. Rett og slett: han er ikke separert av noen fra omkringende forvirring av sinnrommet. Han er utstillt til hver minste bevegelse av den. Så noe som skjer til dem der, i bane, skjer til dem, fordi de disponerer en mye svakere mentalt immunologisystemet av våre. Hvis man passende opphøyer styrke av press på sinn av disse ukjente eksterne faktorer – i hva vi alle kanskje tenker om monader – skull de har en identisk effekt på oss. Tilfeller av “besøkte” steder og casus Vassone tjener som bevis, at det er mulig.
– Utrolig, hvordan du er enig med Vassone. Men til hva leder det? Ikke akkurat til Monadkriger? Hæ?
– Nettopp, blant annet. Men det skulle være bare å bevise den som er bevisst, fordi er det ikke grunn for hele dette Programmet – på idee å effekte direkte på sinn av vanlige folk? Men her kanskje dere har ikke trodde i den, hvorfra da den forvirring og særlighet?
– Neuromonader…
– Ja, jeg vet: Kontakt. Vassoner har en visjon, det man må innrømme.
– Noen ironi?
– Nie, ærlig. Men jeg kan ikke motstå inntrykk, at noen sted på vei har dere mistet fra øyne grunnelig mål: å vinne i IEW. Jeg vil gi dere en alternativt måte å vinne Økonomiske Kriger. – Han tørket munn med en serviette, lenet bak i stolen, så ned, til kaos av bevegende og ubevegende lys. – I sinnrommet er reflektert formen av våre sinn. Med falanger av psykomemer skriver vi der våre følelser, troer, tanker bevisst og ubevisst, forestillinger, ideer, arketyper menneskelig og umenneskelig…

Advertisements

~ by angrydrake on 07/04/2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: