Black Oceans, part 122

This is a post in the ongoing project to translate Czarne Oceany from Polish to Norwegian.

I nærheten et par av holografiske alver inviterte fotgjendere til kino. Hun så på reklamen: “Skumring av gudene” av Tsien Su. Hun likte ikke Tsien, villhet, ekspresivhet av hans visjon – dro hun borte. I alle fall det hun synte inntil nå. Nå følte hun ønske til å dukke seg i hans kreasjon. Hun gikk inn, betalende fra sin personlig cashchip: mekaniske dørvakt kysset hun på toppen av hånda, i sekundbrøk avtalet med implanterte der rett under huden miniprosesoren, bekreftet identiteten, gjorde overføring og sendte beskjedd til kundens banken. Hun gikk inn til mørke saln. Seks minuter til begynnelsen av visning. Hun satt i halvparten av den middelig rekke.
Virkelig hun likte ikke å gå til kino. Så lenge hun husket, man spåde uten pause snart fall av denne formen av underholdning. Vel, men kino var allerede kunst, som maleri eller poeti: koherent budskap fra forfatteren. Og bare der, hvor slutter interaktivitet, begynner seg konsistent visjon av skaperen.
Kino gikk bort fra seg i to retninger – i en gikk ren underholdning, i den andre kunsten. Underholdningsgrein igjen delte seg til hver mer virtualiserende simulasjoner og til klassiske 2D og 3D filmer, hvor spilte levende skuespillere. Kanskje stjernene – fordi spilte de bare den rollen her: å fokusere sosial oppmerksomhet. En levende stjerne kan skille seg og gifte seg tyve ganger, kan være anklaget om mord, fanget med prostituerte, ble fotografert med mafiasjefen – til datamaskinnelig simulasjon denne veien til berømmelsen er lukket. Unntatt det gjelder nekrovisjon, som betyr suspendere seg under berømmelsen av stjernene som lever ikke – men da må man betale tunge penger til eierne av deres bilderetter.

Advertisements

~ by angrydrake on 28/02/2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: