Black Oceans, part 120

This is a post in the ongoing project to translate Czarne Oceany from Polish to Norwegian.

Marina hadde selv samvittighet, i hvert fall noen analog til den – fordi det bit henne, at hun slik bedratt Hunt, at hun lyvet i hans levende øyne. Hun hadde ikke stort utvalg – likevel følte hun dårlig med denne minne. Hvem, hvem – lo hun i sjelen – jeg eller hun? Men også i denne le var noen som bekymret henne.
Hun forlot Sentralet, dro ned på tyvende etasje og gikk ut til parken. Vind limmet hennes monosari til beinene, hun selv følte dette ikke. Varmt, grov fortau massasjerte såler av hennes føtter. Noen gutt i t-skjørten med holo ALLE VEIER LEDER TIL HELVETE smilte til hun og dekslet med åpen hånd hans klips med juridikatørstegn. Det var en gest inviterende til å resignere midlertidig fra NEti. I det sist nattlige reiser i byen uten synlig forskringskorporasjonslogo ble populær selv blant medlemmer av veldig høye sfærer. Noen gater var ikke jo omfattet med nettverket av audiovisuelle overvåking, lignende innteriører av mest av de gamle lokaler i sentrum, spesielt på lave etasjer. Utviklet seg her bylig underholdningsinfrastruktur parallele til den “øvre”, dekket med nettverket og underordnet til Ny Etiket: kaffeer, restauranter, klubber, kinoer, transhouser, promenader og konsertsaler – alt ut av NEti.
Hun svarte gutten med smil. Sittende senere på benken, hektet av og gjemmet sin halskjede med juridikatørs logo. Hun aldri gjørt den før, slike reiser i sfærer av høye fare ligget ikke i hennes naturen – det interresert henne ikke, og vekket henne ikke, og var ikke nødvendig til emosjonell utslipp, med hva psykologer forklarte denne mote. Nå hun underdanet impulser: hånd var raskere enn tanke.

Advertisements

~ by angrydrake on 26/02/2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: