Black Oceans, part 107

This is a post in the ongoing project to translate Czarne Oceany from Polish to Norwegian.

I Ny York Hunt allerede kom tilbake fra lunsj i “Santuccio”. Selv når has spiste, plante han følgende bevegelser i dialoger med Nummer 5. Mannen var en krevende spiller. Men han var i stilling som var allerede tapt. Han hadde rett, hadde helt rett: Han var levende agn og var målet til mistelse. Men også Hunt sa sannhet: de hadde ikke den neste telepat og Czarny var til dem veldig verdiful. Men hva er den prisfulelse, hvis i enighet med Program Kontakts doktrine vi bruker dem som engangs signaliserings blusse?
Nicholas betrodde ikke noen av den (å betrodde! – han var ikke så dum), men han stolet ikke på at prosjektet skal være vellykket. Selv eksistens av disse neuromonader – definerte som “intelligente” og “selvbevisst” monader – synes ut til ham som lite sannsynlig. Hunt hadde ikke den enkelthet av tro i abstrakte modeller og kunnskap å rotere dem fri i sin hode, som Vassone utviklet så godt. Til Hunt elektron var en pingpong kule virrende omkring seg og atomkjerne. Med slik tilnærming – med slik utformet sinn – syntes han ut i avtaler med vitenskapsmen som en uhelbredelig syk i astigmatisme av forestilling: noe ting han rett og slett kunne ikke se. Men han var bevisst om denne svakhet og dømte ikke på sin egen måte. Kanskje det var en feil – fordi andre kunne også kjenne hans grenser og bruke blindmannen til sine egne måler: ingen lyver bedre enn de som er sikkert at de løgner som de sier er sannheten…
Uten ventelse kom han i Marinas kontoret – rom av Sentralet hadde ikke krevende av Ny Etikett individuelle blokader av dørlås.
Vasson malte akkurat sine lepper. Han var overrasket: selv i “De Aunche” kom hun nesten uten sminke, hvorfor pinter seg hun nå? I tillegg smilte hun til ham over speilen helt ikke på hennes egen måte – nesten varmt.

Advertisements

~ by angrydrake on 05/02/2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: