Black Oceans, part 105

This is a post in the ongoing project to translate Czarne Oceany from Polish to Norwegian.

– Foreldrene dine sikkert bestilt deg som en ideelt bruktbilselger, Hunt.
– De ville politiker, politiker. Husk: gå ikke i fare. Vi vil ikke ta monader med stormen. Vi bare vil avtale med dem.
– Løgner, forbannet løgner, du åpner munner og prisen av sølv faller. Jeg tror ikke på en ord.
Forbannet Herr Hunt, Czarny gniset tennene, jeg skal vise deg “avtale”!
Men hva kunne han gjøre her selv? Det var utpressing par excellence, utpressing så perfekt, at det trengte ikke artikulering av trussel. Czarny skal, uansett i hvert fall, lyse i orbiten til monader som en sol, en eksploderende supernova – og i denne situasjon alle av Hunts anbefalinger var enig i hundre prosent med tipser fra Czarnys selvoppholdelsesdriftsinstinkt.
Han lærte så å “mantre” på ord uten betydning, å falle i en mediterende trans, å åpne sin sinn, kaste ut i sinnrommet psykomemetiske proturberanser. Han koblet seg på egen hånd til den hele installerte her apparat. Han fant gjennom den noe gamle sinnrommelig knytter med lagret i formen av psykomemer vibrasjoner av minne – hvordan de andre limmet seg sensorer, festet injektorer, stykket i nåler: Nummer 4, Nummer 3, Nummer 2. På psykomemer av Nummer 1 han treffer aldri, sikkert han ble tildelt en andre lab. Eller rett og slett de senere psykomemer hadde kostet dem ut.
Etter at han koblet seg til, trente han i kobling med data, som skrevet på skjermen over ham linjer av pulshastighet, blodtrykk, hjernebølger. Vaktoffiser – noen nytt, Czarny kjent ikke hans stemme – passende anbefalt ham til øvelser eller oppmuntret et øyeblikk av avslapping. Men i praksis var det mulig ingen avslapping her. Selv bevisstløs, ville han gjøre bølger i sinnrommet for kilometrer rundt. Hva annen var det, hvis ikke suspendert dom?
Når han stillet seg, åpnet seg mentalt – han nesten fysisk følte, nesten så grønne gående gjennom ham osmotisk i fotosfære av stjernen av sin sinn. Modellet vant.

Advertisements

~ by angrydrake on 03/02/2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: