Black Oceans, part 103

This is a post in the ongoing project to translate Czarne Oceany from Polish to Norwegian.

Hva følte han imidlertid: oppløsende seg sakte rester etter Nummer 4, mindre og mindre komplekser av hans psykomemer, som den med hestene. Og sin egne, som alltid kommer til sammen i det sted, hvor han vært gjennom lengre tid. Datamaskin har forklart til ham den sjenerelt reglen: sak gjelder alle mennesker, men bare telepater innser. I fall av mennesker med mediumske talenter, eller bare oversensitive, noen ganger skjer også enkelte “tilbakekomster” av psykomemer: man fant seg etter en stund i den samme sted, og kommer til mans hode de samme tanker, som ved første besøk, eller noen slags av deja vu: man var der aldri før, men kjenner område? – takket være asimilasjon av psykomemer med fremde minner. Dessuten det er avhengig av tetthet av psykomemer i sinnrommet, med særlig høy nesten hvert er mottakelig. Det er forklaring for at det eksisterer steder – gater, bygninger, rom – karaktisert av spesifikk atmosfære: depresjon, reddhet, tristhet, glede. Fengsler er ikke så distre på grunn av fargen av sine vegg.
For hvert menneske eksisterer en passende til den trinn av sinnrommets trykk, til som sinn står imot pressen av frie psykomemer, deretter – barriere faller. Slik som med immunsystemet: det er mennesker, som er syk hver vår, og det er de, til som ingen epidemi er skremmende.
Plutselig – med en rask bildelig konnotasjon – innser Czarny, hvordan hans “jakt” måtte se ut i datamaskinnelig simulasjon: enslig sola lukkende med sine stråler omkringende tett grønne. Hvem jager hvem? Sikkert han spiller rolle av en levende lukk! Disse sensorer, elektroder, som Nummer 4 var bindet med – på denne grunn. Hva slags kontakt er mulig med neuromonadene? De skal nærme, røre… Hva skal overleve av min sinn?
Han følte seg reddelig nakken i sin kaldt tømhet av rom og sinnrom, viset til utsikt, uforsvarelig.
Hva sannelig vil Hunt og de andre?

Advertisements

~ by angrydrake on 30/01/2014.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: