Black Oceans, part 90

This is a post in the ongoing project to translate Czarne Oceany from Polish to Norwegian.

– Ja, men bevissthet…
– Sakte, sakte. Nå vi har i modellen milliarder av psykomemer eksisterende i sinnromets have i avdeling fra biologiske hjerner. Hvis vi behandler psykomemer som refleksjoner av prosesser forekommende i hjerner, vi må bruke teori av naturalig utvalg. Herfra viser seg ideen av parallell evolusjon på flate av sinnrom, hvor psykomemer utgjør grunnen for spesifikke arvelighet kode. Evolusjon diametralt forskjellig fra disse innekulturalle og innehjerne avtalefestet prosesser postulerte av klassiske memetikk og brukte i reklamekampanjer ved dets ingeniører.
For å illustrere hun ristet vannrett med høyre hånden med avbøyte tommel: den siste populær memegest av Coca-Cola. Til Hunt det synes noe slag usømmelig i hennes utførelsen, det var målet hoved til uskulpturerte ungdommer out of NEti.
– Opprinnelig vi hadde en situasjon lignende til førhavetisk suppe uorganiske forbindelser fra Jorde fra milliarder år – hun fortsatt. – Psykomemer har selv en fordel over DNA. På første, tempoet av deres mutasjoner og generasjonskifter er på minst noe størrelseordener større enn biologiske, som du kan sjekke med en kort introspeksjon. På andre, allerede ved begynnelsen psykomemer hadde betydelige forsprang i selvorganiserende løp, fordi hjerner en gang kastet dem ut i formen av sterke bindet, komplisert strukturer – en telepat mottar selv hele bilder, tankerekker, konstrukter av følelser og inntrykk, ikke en kaotiske storm av små påbarkensimpulser.
– Jeg kanskje ser, hva kommer du til…
– Du bør – hun blinket med en kort, tett smil, etterpå hun en gang reverserte øyne. – Der, i sinnrom, eksisterer livet, eksisterer bevissthet. Vi må minst prøve å kommunisere.

Advertisements

~ by angrydrake on 10/09/2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: