Black Oceans, part 88

This is a post in the ongoing project to translate Czarne Oceany from Polish to Norwegian. The course described could be useful, if it existed. Severe memetic infection is not exactly a positive thing.

– Kjenner du teorien beskrivende drift av hjernen i kategorier av darwinistisk naturell utvalg? Minikomplekser av nerveimpulser konkurrerer med hverandre i en kamp for numerisk overlegenhet, multiplisere og mutere for bedre «tilpasning» for situasjonen, til en versjon overmanner andre – og da i din hode vinner denne tank, du bestemme for å gjøre dette og dette, eller du kjenner den settende objekt, lyttet melodi. For hver slik selvorganiserende teamet av impulser «representerer» noe tank, påminnelse, følelse, i alle fall deres fraksjon; og det er millioner og millioner av dem. Må jeg forklare detter til deg? Dette er grunn for memetisk ingeniørfag. Kanskje du var på noe kurser her?
– Selvfølgelig. – Spesialister av memetisk manipulasjon var leide av reklamebyråer, rekrutterer dem for alle stillinger av eksperter i public relations alle firmaer og institusjoner, politikere omringet seg med dem, kolobbyister, bruker dem underholdningsindustrien, selv religiøse ledere ikke tatt dem lett på. Fortsatt ikke mange ville kalle memetikk en vitenskap mer eksakt en kanskje teori av marketing – hva selv var ikke en hindring for beslutningstakere til å lene på den og gjør hva den viser. Tilsynelatende i praksis den var effektiv, eller i alle fall den var synt slik.
Faktisk Hunt i sin Virkelige Liv noen ganger tatt med i treninger fra felten av defensiv memetikk, beregnet for managerer av høy trinn, på hvilke treninger de var underviste hvordan å merke trender indusert av fiendtlig memetiske ingeniør og forsvare seg mot kastende konnotasjonsstrukturer. Det var kalt Kurser av Ubevisst Selvsikkerhet (memetikk gikk mer fra Jung enn fra Freud). Det var ikke så enkelt. Det eneste garanti av uavhengighet av tanker ville gi totalt kutting av menneske fra kulturelle sfære, med lignende cerebralisering ville gi ham tragisk handikap, rask gjorde en fremmedmann i fremmedland. Selv fra andre siden – fri nedsenkning i denne havet leder uunngåelig til en tung memetisk infeksjon. Så trenerer av Ubevisst Selvsikkerhet læret, hvordan å konstruere og «kle» på sin sinn en slag av filter, som etterpå med ingen bruk av bevissthet skal kjenne og avvise aggressive memer, latte populære trender ikke å slå rot i minne og reflekser. Managerer mellom hverandre kalte disse klasser «oppgaver i snobberi». Det var også kurser for avanserende, hvor de underviste managerer i mer komplisert memoteknikker, sofistikerte metoder av organisasjon og ledelse av minne, i bygg av greske Sinnslotter, shackeriske konnotasjonsmakrodefinisjoner og lignende ting; Hunt selv følt ikke med styrke.

Advertisements

~ by angrydrake on 05/09/2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: