Black Oceans, part 85

This is a post in the ongoing project to translate Czarne Oceany from Polish to Norwegian.

– Sultenhet – hun knurret – er en av tre menneskers store guder.
– Sultenhet er en av tre menneskers store guder – sa henne til Hunt om denne dag som de treffet hverandre, når Nicholas tilbød henne krupser.
– Og hvem er de andre to? – han sporte.
– Misunnelse og Dovenskap.
Han tatt ut disse krupser fra sin skrivebord, for å ha tid for å samle tanker. Utgående fra nabolande romer støy av superdatamaskiner var en irriterende bakgrunn for alle deres ord, talt og uuttalt. Der møller seg informasjoner om menneskehet, går der ustadig meditasjon av mekaniske kabbalismen av genetisk skjebnen av Homo sapiens.
Vassone leget beina på beina – syntetisk silke svømte med våte bølger av svarthet, fra skjæring viset seg solbrunt ankel og kalv – på kne lenet hun boksen med krupser og begynte å plukke dem med to fingrer, med stødig bevegelsen av en entomolog plukkende med en langt pinsett tordivler og sommerfugler fra kolleksjonen. Etterpå tygget hun dem med stille knase og svelget.
– Så hva om disse telepater?
– Ah, telepater. Detter er fortsatt klar fantasi, når du sier dette ord, ikke sant? Jeg måtte å venne seg til det, langt. Men hvis du akseptere ideen, godta deres eksistens som en faktum…
– Hva da?
– Da åpner seg dørene til en ny verden. Jeg måtte å kaste ut alle disse enkelte konnotasjoner, aprioriske forutsetninger leget i mitt sinn av kulturosferen, som jeg var oppdratt inn, og du skal være enig med meg, at en telepat har en plass i bestiarier av våre hundreårs popkultur.

~ by angrydrake on 02/09/2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: