Black Oceans, part 72

This is a post in the ongoing project to translate Czarne Oceany from Polish to Norwegian.

Schatzu kunne ikke gjøre noe, men tilpasse seg til Alzelms ordrer. Hans ord pinner spesielt, at de lignet den faktisk holdning av Ronaldn, hvem, motattende etter noe uker av bak scenens makinasjonen tilatelse til Teamets raporter og utviklende modig den teori av Monadkriger, han var sikkert om en rask og effektiv karriere. Han ventet langt nok for offentlig tildeling til Teamet. Og her hva? – Hunts elendig hjelper ydmyker ham!
Schatzu var tildelet en liten rome uten vinduer på Sentralets høyre etasje. Schatzu kom inn, lukket dora etter seg, settet bak skriveborden, slått på data – og her grepet ham sinne, for dem og for seg, og for seg større, fordi han blitt i egne øyne en dum fersking, infantile romantiker. Sårede stolhet, uten tvil. Følelse i seg faktisk noe barnslig – men selv veldig nyttig, sterk motiverende. Psykoanalytiker forklaret dette for ham ekstremt klar: bygg på defekter, på mørke sider, grådighet, egoisme, de skal ikke skuffe deg. Men var konsistent i dette, og bli ikke en hykler.
Han plasset Anzelms disk i driven. Noe setninger, ingen mer. Bestilling for en raport på emme av masse galskap, sekter og lignende, selvmorder, spøker og religiøse trender.
Og en ledd signert ved Anzelm:
Dette er for N. Hunt. Pakker ikke giga av data og bibliografi oppføringer. Ikke dytte seg med Program Kontakt og resten. Dytte seg ikke med noen. Åpne sinn, ny ideer og så videre; standard. Det var oppskrivelser om dette, mye oppskrivelser, så man trenger mye, for å punktere. Det må ikke være en undersøkelse: Hunt vil noen lett å lese.
Hunt vil noen lett å lese! Hunt vil noen lett å lese! Pen, enkelt flått! Hvilken svimlende forfremmelse! Domstolens fabulist av mandarinen! Jævlene. Han skall ikke henge kopier av sine diplomer her, nei. Hvem tenker de jeg er? Har de ikke lest mine oppskrivelse om Kriger? Jeg skal gi dem, jeg skal vise dem, deres hjerner skal brenne!
Og han laget seg slik, andrenalinerende seg med sinne og selvydmykelse – til han overstiget terskel og plutselig var kaldt, roet seg, slappet av, hans tenket blitt kristall symetriske og klart, renset fra alle animalske emosjoner.
Han skjelet smertefullt og hvisket passorden. Implantat aktiverte seg i den standard modus av ensanshalvblindet, for øyne.

Advertisements

~ by angrydrake on 07/08/2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: