Black Oceans, part 71

This is a post in the ongoing project to translate Czarne Oceany from Polish to Norwegian.

4. Et edderkop om natten

Ronald Schatzu viset seg i Sentalet tidlig om morgen. På veien fra flyplassen han hadde tid for å bare forlate bagasjen i hotellen. I løpet av reise til den høyeste etasje i byggningen heisen informert ham at han må vise seg i rom nummer 12 av herr Anzelm Preslawny. Gående i tomt gang, han sporet med øyene etter nummerer av romer (Sentralets datamaskin tilsynelatende disponerte ikke en portisk A-V grensesnitt). Korridor var tomt og stille.
Han stod foran dør nummer 12, ventet en hensiktmessig øyeblikk og gikk inn. Fra bak av overstrødd med pappesker skrivebord stirred på ham en skulpturert blond mann. Schatzu har treffet slik ved Anzelms varste humør.
– Du er den kloke fra Monadkriger? – snerret til ham Preslawny. – Vel, jeg har noen akkurat for hjemmelaget genier. Grepe det. – Ronald refleksiv grepet disket.
– Hei, et øyeblikk, kanskje før god dag, kaffe, sigarett…
– Vi er ikke under nettet, de frykter seg om innbrud til notar datamaskiner. Så dra til helvete.
– Da hva, snillhet og godt oppdragelse henger nå bare på lovforsikringsnettet? – Ronald la seg for bare en lytt irritasjon, så mye, at trengte situasjon.
– Og hva tenket du? – Preslawny slått ham av. – Og hva stikker sånn, såler limet seg eller hva? Jeg vet ikke, hva du forstilte seg – at de noe ord av anbefaling fra Bronstein skal gjøre av deg en så store VIP, at vi skal falle i kner når vi ser deg? Det skriver her – har pirket med fingeren et sted mellom pappesker – at de tildelet deg for å jobbe. Dette er ikke et tur i sjokoladefabrikk. Begynne å jobbe, ellers jeg skal gjøre min beste, at du skal få en slik anbefaling i utgående, etter hva de skal tvile på ditt DNAM.

~ by angrydrake on 02/08/2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: