Black Oceans, part 59

This is a post in the ongoing project to translate Czarne Oceany from Polish to Norwegian. I’m back from work.

Etter dette tretimers sesjon med Nummer 5 Hunt var så trøtt, at han gikk ut uten ordene og kjørt hjemme.
Hjem. Hvilken hjem, følgende leiet bolig. Han nomadet her som tidligere i appartement på Watergate: hotell, lenger eller korter holdeplass på veien til ingensteds.
Det var neste-siste etasje av en eks-kontorbygning i Manhattan. Etter eksplosive utvikling av elektronisk kommunikasjon og formidling av “fjern” arbeids systemet, de fleste av lokalt glass høyhusene blitt tomt. Bystyret villet ikke å la dem falle og transformere sentrum i felles slum, så de ordinerte en transformasjon av disse bygninger til luksuriøse boligblokker, mega fra appartement.
Fra Hunts salongs vindu var en panoramisk utsikt på nattlig Ny York brennende med kalde farger. Det var ikke den samme, i sannhet, som en skyhouse – men alltid: gudelig perspektiv. Dirrende bevegelsen av fjerne lyser sover man etter noe minutter man sett på dem.
Hunt satt på armlene av lenestolen, mekanisk tatt fra bord en eple, kastet opp et par ganger, bittet. Byet fascinerte ham. Vassones teori slått rot dypt i hans hjerne. Han kunne ikke bli kvitt fra filmes konnotasjoner. Dette monstrøs menneskelig maurtue… tjuetre millioner mennesker, tjuetre millioner sinner… Han prøvde å lese fra flytting av lyspartikler krypterte meldinger. Som impulser på neuroner. Som et dans av bier. Selvfølgelig det var mer av poesi enn sannhet i det, Marina ville uten å nøle håne slike primitive approksimasjoner.

Advertisements

~ by angrydrake on 29/06/2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: