Black Oceans, part 48

This is a post in the ongoing project to translate Czarne Oceany from Polish to Norwegian.

– Der er for store forenkling. Etter alle det må ikke være lovlige foreldrene, videre vanligvis kommer inn i bildet mye mer personer: naboene, slektninger, bekjente, inkubtekniker, fagfolk kallet inn for å fikse klima anlegg… Forstår du? Og det er ikke noe enkelt sum, som man kan forestille seg gjennom analogi med arv av tilfeldig pusle av mors og fars DNA i naturlig prosess av arv. Men det har delvis sannhet: disse er stiftelser, på hvilke skal løfte seg telepats psyke. Etter alle aldri – og her kommer vi til en andre viktig saken – det skal ikke være en psyke som var bare kongruente med en ansett som normal i utelepater. Jeg vil ikke kommer her i spissfindigheter av psykologi, jeg skal prøve å bilde ting med enkelte eksempler. Har du barn?
– Nei.
– Har du støtt? Små, noe år. Det mener, du vet… Liten barn separerer seg ikke fra verden på en måte som vi, voksne, ansetter som naturlig til dette nivå, at vi utelater i beskrivelsen. Når dets begynne å snakke – vær så snill og ta hensyn en gang forresten – det bruker ikke pronomen “jeg”. Overgangen fra eksterne til sine egne selv er flyttende. “Ola er kaldt”. “Ola vil å se”. “Ola er sulten”. Så slik, i tredje person. Og nå vær så snill forestille seg et barn, som ser verden både gjennom sine egne sanser, så også gjennom sanser av mennesker omringet det. Et barn, som ser seg selv – fra ute akkurat. Med fremmed tenker, følelser. Etter min mening det er en mirakel, at de bygger noe personalitet og at de er stand for uavhengig eksistens.
– Vel, ikke alle.
– Heldigvis for oss. For meg. – Hun løftet glassen i toast. Igjen en smil.
For hvem lykke, for ham lykke, han mumlet i sjel Hunt, scrollerende Nummer 5s dagbok. Men det er sannhet, at Vassone har ujordisk lykke, for å finne i dette uvedlikeholdt psykiatrisk klinikk dette halvkataton, Nummer 0. Han snakker henne eventyrer om Gud. Hadde henne sannelig trodde? Vanskelig å si, i øyeblikk det synes å være at hun skulle være i stand for det også. Likevel hun avsluttet fra disse tuller teori as sinnrom, psykomemer, monader… Helt Program Kontakt – tatt ut som en kanin from en hatt, fra en antakelsen Vassone gjorde. Men det man må gi henne: hun var rett. Hun har dette faen rett i hundre prosent. Og frykt tar man. Hva en kvinne. Som man åpne en flask med djinn.
Han kallet nummer av sin giftekniv.

Advertisements

~ by angrydrake on 01/06/2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: