Black Oceans, part 47

This is a post in the ongoing project to translate Czarne Oceany from Polish to Norwegian.

Og etter hun sa det hun trekket en liten slurk av vin, løftet sin øyne og smilet bevisst til Hunt med vinkel av sin munn. Hva ville det bevissthet bekymringer? en spøk? sin undertekst? situasjon? Hunt kunne bare gjette. Men likevel han svarte med smilet. Slik de villedende hverandre. Etasjelig misforståelser kumulerer seg med gjensidig forlegenhet og konfusjon. Nicholas utelukker ikke at hun tenke ham som lignende mystisk, som hun henne. Dette barriere man kunne ikke punkteres på ingen måte.
Hvordan han misunte i slike momenter telepater deres sikkerhet av objektiv sannhet om mennesker, ferdighet for å se på seg fra ute.
– Likevel – fortsatt Vassone, setter av glass – det ser ut ikke så viktig i sammenligning med den andre slag av påvirke: importerende direkte til sinn fremmed tenker og følelser. Det er ikke rart at telepater preget av så høy intelligens og lingvistikk evner, nesten alt gikk til deres frontallappene. Vi ser her en visjon av brutal språklig invasjon til ung, bare organiserende sinn. La oss forestille følgende situasjon: i lenestolen ved inkuben noen leser ei bok. Der er ikke nok, at fosterets sinn er før tidlig lenket med språks formalismer, det også får en gigantisk dose av kontekst inntrykk og stiv denotasjoner. La oss varsle: i betegnelse av spesifikke ord, alle av oss ser en annen ting, avhengig av sin kumulerte individuelle opplevelse, og lesende ord “fugl” annen ting automatisk viser seg under sin skalle. Og fra hvor kommer opplevelser av en telepat? Disse er opplevelser av opplevelser; han stjeler dem fra andre mennesker, fra mange annerledes mennesker.
– Ville du sa meg, at han, mhm, arver sin foreldres psyke?

Advertisements

~ by angrydrake on 31/05/2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: