Black Oceans, part 28

This is a post in the ongoing project to translate Czarne Oceany from Polish to Norwegian.

‭ Går han i dypet av virtuell biblioteker (som har dette for seg, at etter hver assimilert teksten de åpner vei til ti andre, mer interessant), ung Hunt holdet oversikt over, slik på interval opptak løpet tilbake, process av desintegrasjon av realitet.
‏ Chaos begynte å vinne over orden med ende av den Kaldt Krig – fordi den Kaldt Krig var på tross av alle en skjema, og når det blir ikke tilstrekkelig, de fikk ikke en andre til dets plass. Oversetting fra historiosofisk perspektiv til eksistensial var nesten umiddelbar: som om rettet til hverandre raketter med nukleær stridshoder gav mening til leve av hver gjennomsnittlig borger på både sider av Gardinen! Gjemmet i det var en skitne absurd, likevel koinsidensen var ubestridelig i Hunts øyne.
‏ Fra denne punktum av frakobling følgende elementer av synlig verden rømmet seg, ene etter den andre, av forståelse, beskrivelse og målanalyse. Det var stadig vanskeligere å sa, hvorfor og til hva skjer, hva skjer; og verre – hva dette faktisk skjer. Menneske slått på TV aparat og kan bare se på kaleidoskoper av farge reportasjer fra steder av galhet, høre på offentlig uttalelser og hysteriske staver. For å assosiative de sammen, lege en retning, rekke tilbake til rotene, klart kalling – var uten av hans mulighet. Dominerende holdning blitt da heldning av urefleksjonlig akseptering, som eneste garantering noe psykisk ro.
‏ Det var ikke, som mennesker mistet livsmål eller grepet dem vondt av eksistens. Hunt har ingen illusjoner på naturen av menneskehet – allikevel det store flertallet lever bare med kreft av treghet, og pinsler av vegetasjon erfare bare i form av morgenens bakrus, postkoital depresjon eller besøker til dentist. Men mistet følelsen av tilknytting, deltakelse, fratatt imaginære aparaten av forklaring av omringet realitet, stoppet mennesker, hver på selv, spille noen roll i det, hvis bare negativ. Verden, historie, liv – eksplodert ved siden, og de var ville elementer, om hvem menneske kunne bare si så mye, hva hans hårete forfader fra tusener år siden om lyn forbrente naboende tre.

Advertisements

~ by angrydrake on 06/04/2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: