Black Oceans, part 25

This is a post in the ongoing project to translate Czarne Oceany from Polish to Norwegian.

Czarny forsiktig satt opp på senga. I orbital fly liksom han f‭ølt det ikke, men nå det mørket hans synet til helt midlertidig mørkhet. Blod slaget med bølgene til hans hode. Lykkelig han kastet opp ikke, minst det. Han fikk med synet instalert på veggene mange håndterer. For kosmonauter i filmer de var ikke trengt, de hengte seg i immobilitet som med bare styrke av vilje. Czarny tatt halv minutt for å plassere seg “over” koøyet. Han sett ikke så mye. Han ropte til lys. Det gått ut. Han røret sin nase til plastikk. Ja, ja, det sant: der i ned spinnet et planet. Blå av ocean, hvit av skyer, skitne gul av kontinenter. Sola i dette fall han må hadde på rygg, terminator i nadir, for skarpe vinkel, det andre også kan ikke se, for lav. I habitatet var stille, bare sin egen pust han hadde i ører. Minuttet flyttet, og han sett og sett, ikke bare blinket. En gang han var hypnotisert slik gjennom bevegelse av sjøbølgene, han satt på stranda halv dag, bevisstløs av tids flyting. Men dette nå – dette er mer sterkere. Øyne, vant til handikap av luftens endosperm, falskt leveret at Jords nærhet: bare noe kilometer, nær-nær. Men det er usant. Han kan se selv nesten helt halvkule, han må ikke spinne hode. Hva sier de i filmene? Høy hønsehus.
‏ Ro, ro, ro, ro ro ro… Spinne sin mantra i sinnet, til alt andre er kostet ut og det blir bare klynge av lyder rent fra mening. Sinn som innsjø. Sinn som vind over felter. Sinn som blå himmel. Som vakuum av rom.
‏ …alle mine hester, Alabaster, Heks, hva med dere, hvor er de…
‏ Hvilke, til helvete, hester?! “Hester” – inklusjon svik, ingen andre…! Igjen grepet ham frykt. Det er ikke tålelig, han skal rive sine nerver til makulerer – og han snakket ikke ennå med den Hunt.
‏ Han konsultet seg gjennom skjermens bakgrunnsbilde med habitatets data, limte til sin arm bit av injektor, da han ordinert sterk sovemiddel.

Advertisements

~ by angrydrake on 03/04/2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: