Black Oceans, part 12

This is a post in the ongoing project to translate Czarne Oceany from Polish to Norwegian.

Nummer 5, Nummer 5 – slik sett ham Flowers, med slik merke svaret han seg. Og Czarny automatisk begynte å se seg slik: femte i sin tur sendte til banelig eremitasjen, til miste, til koma, til sinnes døde. Og sett han på seg som anonymt passasjer, personlig cargo – i øyne av par av flygere av “JFK”. De hadde noe forvirring i periferisk foreninger: opprinnelig de burde å ta ham til Lab 9, men plutselig de skiftet destinasjon. Czarny med ingen problem koblet data fra sirkulerende i hoder av flygere og ambulansemann foreninger: det var fordi av plutselig kollaps av Nummer 4. De blitt en ledig plass i Lab 13 og der de skal installere ham. (Tretten, uheldig nummer.)
De bortført ham, skyt ham i rom, de skal la ham være i en metall kan omringet med dødelig vakuum – var han fryktet? Men disse alle være planer og skjer av mennesker, ingen katastrofe, ingen naturlig ondskap. Og hvordan å frykte av mennesker? Fortvilelse – selvfølgelig, svart depresjon – slik meste, men – frykt? I praksis en litt overraskelse ikke forlat Czarny, en slags av smålig nysgjerrighet: han se på her, han se på der, han skal vente, han skal tenke… Han likte å være overrasket.
Etter fortøyning og trykkutlikning, Flowers hekt selv og svømte til inngang av Lab 13. Czarny sett med hans øyne interiør av habitatet, sett på Nummer 4 i koma. Av utseende – gjennomsnittlig villmann.
Flowers veldig forsiktig hektet fra den sovende alle medisinske tilbehør, med som var flettet, han tatt ut nåler fra vener, rivet limbandasjen.
Nummer 4 – forstått Czarny – måtte kle på seg med alle disse tingene, flette sin kropp med dette instrumentarium av fjern tortur. Det var ingen andre her.

Advertisements

~ by angrydrake on 16/03/2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: