Black Oceans, part 11

This is a somewhat late post in the ongoing project to translate Czarne Oceany from Polish to Norwegian. I have noticed that I have mistaken who the dead guy was in part 3, and have corrected this.

Selvfølgelig det var ikke en skytebuss i en forståelse av siste århundre av dette ord – selv det gjort den samme funksjon – men enkelt en orbital fly fast passert til høye ruter, mye over nivå trengte for å henge over roterende kloden gjennom vanlige transkontinental passasjer fly. Fra en time det forberedte seg for å starte fra tilstøtende rullebane til det på som stod nå boingen, på som flyt Czarny.
De kjøret med limousiner til samme trappene, lagt Czarny til bak lugar, festet til stolen.
Med ham flyt henholdsvis opplært ambulansearbeider. Han hetet Timothy Flowers. Han hadde noe erfaring i denne jobben. Faktisk, han tjente denne ruten fra samme start.
Riste på hodet, han leste ordrer, som vanligvis maksimalt konsis. I samme fly “JFK” skal ta ned Nummer 4. Viserende han tålet ikke så lenge.
Flowers kontrollert status av eneste passasjeren (mannen var bevisstløs), og settet på hans plass med en sukk.
Czarny våknet opp noe minutter etter start. Det var ikke påkrevd å fylle ham med sovemedisiner, Flowers leste ikke noeting slik i ordrene. Han kjennet prosedyre og var tilvent, så han bare sjekket Czarnys pulset og sett på hans øyne. Han visst at han må forklare ikke.
– Hva skjedd til fjerde? – Czarny spurte ham.
– Jeg vet ikke – svarte Flowers. Det var ikke ordrer for å holde hemmelighet fra de som var løftet. – Noen koma. Alltid samme ting. Vi tar dem tilbake til Ny York.
– Alle de beste for din børsdag, Tim.
– Takk.
– Kan du gi meg noe for å vaske hals?
– Selvfølgelig. Vær så god.
Czarny har sine armene festet med borrelås til lenestolens rekkeverk, men beholder med appelsinjuice som Flowers gavet hengte tjenlig foran hans ansiktet. De var allerede i bane.
Flowers sett på pasient med vinkel av øyne (de satte på sider av gang, bak av partisjon delende pilotlugar). Skulpturert, uskulpturert, Flowers kunne ikke bestemme. Vanligvis, de var selvfølgelig uskulpturert. Og vanligvis hele rolig. Slik han: han snakket ikke, gjort ikke, til de kom til Lab 13.
Fordi andre snakket, gjort – og delvis selv tenkte – i hans stede; som alltid. Timothy Flowers, som har oppgave å ta vare på, gjort oppgaven med sin tilstedeværelse.

Advertisements

~ by angrydrake on 15/03/2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: